Pri pílení dreva v lese sa zranil mladík z Rimavskej Soboty

31.07.2008 Rimavská Sobota

Poprad 31. júla (TASR) - Leteckí záchranári pomáhali dnes v katastri obce Kociha v okrese Rimavská Sobota, kde sa v lesnom poraste zranil pri pílení dreva 19-ročný mladík z Rimavskej Soboty.
Na miesto letela posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z Banskej Bystrice. Mladíkovi s poraneným hrudníkom a bruchom poskytla prvú pomoc a transportovala ho do nemocnice v Rimavskej Sobote. "Po nevyhnutnom lekárskom vyšetrení ho opäť vrtuľníkom dopravili do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, " informoval TASR hovorca LZZS ATE Pavol Svetoň. Posádky LZZS ATE pomáhali v tomto roku už pri viac ako desiatke lesných úrazov, čo je dvojnásobok v porovnaní s vlaňajškom.
"Najúčinnejšom pomocou pri lesných úrazoch, ale aj pri náhlom zhoršení zdravotného stavu ľudí pohybujúcich sa v ťažko dostupnom teréne je letecká záchrana, samozrejme vtedy, keď je priaznivé letové počasie, " konštatoval Svetoň. Dodal, že záchrana zo vzduchu výrazne skracuje utrpenie pacientov a dáva im šancu čo najrýchlejšie sa dostať do nemocnice.
Núdzové číslo LZZS ATE na celom Slovensku je 18155.
 

Vyberte región